Kosár  

termék (üres)

Jó tisztán látni

Lámpa típusok, amiket fontos szem előtt tartani vásárlásnál

Lakásunkat nem csak a színek és jól megválasztott bútorok teszik igazán otthonossá, szükséges a profi világítás is. A lámpák nem csak dizájn elemként kiemelkedő részei egy szobának, elengedhetetlen funkcióval bírnak, melyek a hét minden napján segítenek minket. Nagyon fontos tudnunk pár alap dolgot, hogy tisztán lássuk a helyzetet.

 

Stílus kavalkád

 

Rengeteg stílus közül válogathatunk, a lakásdekoráció terén inspirációs forrásokban szerencsére nincs hiány, így ha időnk nem engedi, hogy az ihletett a boltokból szerezzük meg, a neten vagy könyvekből is szemezgethetünk. Ha éppen lakásfelújításban vagyunk, vagy új lakást szeretnénk berendezni, először is egyéniségünkhöz és stílusunkhoz mérten keresgéljünk. Sokszor már itt nehézségekbe ütközhetünk, hogy megtaláljuk mind saját, mind a családunkkal egyező konkrét stílust. Normális esettben lakásunkat nem szezonálisan cserélgetjük, így a benne lévő bútorokat sem, ami még jobban nehezíti a döntés. Szerencsére az elmúlt pár évben, a több stílus egyszerre való megjelenése nagyon trendinek számit a lakáskultúrában, ami egy menő kiskapunak tűnhet. Nagyon divatos most a régi kor stílusait, 1-1 antik bútort beemelni az amúgy modern kialakítású lakásba. Itt természetesen nem arra gondolunk, hogy minden stílusból válogassunk össze egy darabot, ami tetszik, de nagyon jól tud mutatni egy klasszikus és egy modern forma egymás mellett. Így nyugodtan választhatunk egy teljesen új és modern stílusú lakásba is antik csillárt.


Fényáradat

 

Lámpavásárlás előtt azt kell eldöntenünk, milyen térbe választunk, illetve milyen funkcióra van szükségünk. A fényerőséggel könnyedén lehet játszani, attól függően, hogy a lakás mely pontján, illetve hogyan helyezzük el, valamint milyen típusú lámpát választunk. Például: a konyhában érdemes több fényforrást is elhelyezni, melyek funkciója különböző. Mindenféleképpen szükségünk van egy központi fényre, ez lehet a konyhaasztal fölött, valamint a munkaasztalon, ahol főzünk. Ezt érdemes kiegészíteni mellék fényekkel is, ami nem csak hangulatot, de otthont is teremt!Fókusz a részleten

 

A megfelelő fény, nem csak belőlünk, de kedvenc tárgyainkból is a legjobbat hozza ki. Nem csak az íróasztali lámpa fontos egy dolgozószobában! Életünk fontos momentumaira, tárgyaira vigyük a hangsúlyt. Ez lehet egy kép vagy polc megvilágítás, de akár egy állólámpával is irányíthatjuk a figyelmet. A többszintű megvilágítás előtérbe helyezi a fontos részleteket és eltereli a figyelmet a szoba nem kívánatos pontjairól. A fény automatikusan magával ragadja az ember tekintetét, ami fókuszba helyezi egy szoba erősségeit és erősíti az atmoszféráját.


Barátságos légkör

 

Meleg, barátságos légkört nem csak az otthonunkban kell kialakítanunk. A jó hangulat kialakítása munkahelyen, étteremben vagy egyéb közösségi terek kialakításánál is nagy figyelmet érdemel, hogy szívesen gondoljunk vissza az ott eltöltött időre. A sárgás, meleg színekkel otthonosabb hangulatot teremthetünk, míg a vakító, fehér árnyalatok az irodai modern tér adottságait emeli ki. A fény-árnyék játéka különösen izgalmas dolgokat tud létrehozni, a különböző nagyságban elhelyezett fények megtörhetik vagy kiemelhetik a bútorokat a térben.