Kosár  

termék (üres)

KristálycsillárJelenleg 15 termék található.

Kristálycsillár
A cseh Bohemia királyság területén már a XVI. század óta készítettek a mesteremberek kristályt, amely tisztasága, keménysége és csiszolása miatt méltó versenytársa lett a híres velencei kristályoknak.

Josef Pallme üvegcsiszoló mester királyi engedéllyel csillárokat kezdett építeni ebből a kristályból 1724-ben. Hála a gyönyörű formáknak, a szájjal fújt és kézzel csiszolt kristálynak, ezek a csillárok a kor arisztokráciájának kedvelt műtárgyaivá váltak.

A csillárépítés a kristály egyik természetes alkalmazási formája lett, és a XVII. század közepére a Bohemiában készült csillárok egész Európában, később Arábiában terjedtek el, majd meghódították az Új Világot is, mint az Öreg Európa olyan jóléti szimbólumai, melyek rangot kölcsönöznek. XV. Lajos, Mária Terézia és Erzsébet cárnő palotái után a kristálycsillárok a mai napig a jólét és a kifinomult elegancia jelképei.

Az általunk forgalmazott csillárok, falikarok kizárólag a legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelő, exkluzív, 30 %-nál magasabb ólomtartalmú kristályok felhasználásával készülnek. Valódi ólomkristály lámpáink az egyik legkiválóbb cseh manufaktúra termékei, melyek a világ számos exkluzív intézményeibe, otthonaiba megtalálhatók.

A legmagasabb luxus igények kiszolgálására termékeink Swarowski kristállyal is rendelhetők. Kérem, ilyen igény esetén vegye fel velünk a kapcsolatot egyedi ár kalkulálására.